У Вишнівецькій ОТГ закупили 70 контейнерів для роздільного збирання сміття, які планують встановити в усіх селах громади впродовж першого кварталу.

Наразі депутати селищної ради та старости вирішують, де саме розмістити сміттєві майданчики.

Як розповів заступник голови селищної ради з фінансово-економічних питань Віталій Рись, на кожному майданчику встановлять по два контейнери. Над баками буде накриття. Також у громаді вже думають над тим, щоб встановити менші контейнери для використаних батарейок. Крім того, у навчальних закладах дітям розповідатимуть про важливість сортування сміття:

– У школах громади будуть організовані відповідні навчальні заняття щодо того, яке сміття в який контейнер має потрапити. Виготовимо також спеціальні демонстраційні плакати і невеликі макети контейнерів, щоб школярі на практиці побачили, як сортувати сміття за видами матеріалів. Згодом вдома діти, сподіваюсь, розкажуть про це старшим родичам, – зазначив Віталій Рись.

За його словами, загальна вартість придбаних баків – 415 тисяч гривень. Закупили їх у київської фірми «AFT Group LLC». На їх придбання були використані кошти як з субвенції, місцевого комунгоспу, так і підприємства «Добрий самарянин».

Віталій Рись також повідомив, що з 1 січня кожен власник домоволодіння має підписати договір на вивезення сміття. За його непідписання передбачений штраф. Останній накладатимуть також на людей і за несанкціоноване вивезення відходів. Крім того, з 1 січня у селищній раді запроваджено посаду інспектора з екології, який займатиметься питаннями укладання угод і штрафними санкціями щодо недбайливих жителів громади.