У Тернополі сьогодні, 30 березня, покажуть фільм про визвольну боротьбу Грузії — «5 днів у серпні».

Про це ІА «7 Днів-Україна» повідомили в Тернопільському обласному осередку всеукраїнської молодіжної громадської організації “Молодіжний Націоналістичний Конгрес” (МНК).

– Захід покликаний поглибити знання тернополян про національно-визвольну боротьбу різних країн, зокрема тих, що потерпали від агресії Росії, — кажуть організатори. — Показ фільму відбудеться в рамках «Кінофестивалю Нескорених Націй».

Власне, до перегляду пропонують серію кінострічок про національно-визвольний рух країн, що відстоюють своє законне право на незалежність. Першим є фільм «5 днів у серпні». У ньому розповідається про війну Грузії та Росії у 2008 р. Причому — те, що бачив власними очима американський журналіст, його оператор та місцеві жителі.

Як зазначають організатори, такий захід зможе показати глядачам, скільки паралелей можна провести між різними країнами. Адже чужий досвід може допомогти нам уникнути схожих помилок, а також зблизить держави у боротьбі за свою незалежність

– Захід проходитиме за адресою: вул. Сагайдачного, 10, приміщенні Народного Руху, — уточнюють в МНК. — Взяти участь у перегляді може кожен охочий. Для цього потрібно заповнити форму попередньої реєстрації – тут.